Beeldverslag 2023

De Trustlube slag om Willemstad 2023 in woord en beeld

door Wieteke Izelaar

Het was een fantastisch waterweekend, met als hoogtepunt de Trustlube Slag om Willemstad. Al vroeg in de ochtend waren velen van onze vereniging al uit de veren om te helpen in de haven. Helpen met kranen, boeien uitzetten, alles klaar zetten voor de wedstrijdleiding.. Vanaf 8 uur werden de eerste teams met een warm welkom ontvangen. Er waren zelfs teams vanuit Venlo, Terschelling, Zeeland en Friesland. Ook Hoogmade was weer met meerdere teams aanwezig.

Eerst werd de damesrace gevaren, daarna waren de heren aan de beurt. Het was weer een pittig tochtje. Dit jaar, met 14 kilometer, twee kilometer langer als eerdere edities.
Bij de damesrace lagen de Ruige Hildes al snel vooraan het wedstrijdveld. Voorbij Noordschans kwamen de eerste snelle sloepen pas voorbij. Ook de Leuve kwamen langzaam dichter bij. Het was dan ook knokken in de laatste kilometers om hen voor te blijven. Na de laatste boei werd het gat weer iets groter en konden we hen voor blijven.
In de middag was de wind flink toegenomen en daardoor was de herenrace een flinke uitdaging voor vele teams. Sommige teams vonden de golven en wind fantastisch, andere hadden een klein bootje en kwamen niet vooruit. De Willemsvaarder doorstond de wedstrijd in ieder geval fantastisch en heeft het grootste gedeelte van het wedstrijdveld kunnen inhalen.

Onze kanjers van de vereniging stonden na de wedstrijd allemaal weer klaar om te helpen met het kranen van de sloepen. Ook nu verliep dit weer gesmeerd!
Vervolgens was de prijsuitreiking in de feesttent. De heren hadden hard gestreden, maar helaas geen prijs. Trots mogen we wel weer zijn op de dames met hun tweede prijs in de Dames 1.

Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in de feesttent. Er bleven dit jaar meerdere teams overnachten in Willemstad. Hotels, slaapschepen en zelfs tentjes werden ingezet om er ook de volgende dag bij te kunnen zijn.

Op de tweede dag van het Waterweekend werd er in de binnenhaven gebungeeroeid. Vele bezoekers van het Waterweekend hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om dit eens te proberen en het was een groot succes!

Naast roeien waren er nog veel meer andere activiteiten tijdens het Waterweekend. Het was weer top georganiseerd, de vele sponsoren hebben dit fantastische weekend mede mogelijk gemaakt en het weer heeft ook goed meegewerkt! Top top top!