Uitslapen voor de wedstrijd

door Harm Zweekhorst

Zaterdag 26 augustus was het zo ver … De Slag om Gent! We konden uitslapen … waar de Willemsvaarders met regelmaat op tijd hun bedje moeten verlaten om deel te kunnen nemen aan een sloeproeiwedstrijd, konden we afgelopen zaterdag blijven liggen 🙂. Rond 09:45 uur verzamelen, en tegen 10:00 zaten we allemaal in de auto om onze route te vervolgen richting Gent.

We kwamen aan tegen 12:00 uur, dus net op tijd om de Willemsvaarder het water in te laten kranen. Een vriendelijk tweetal hielp ons, waarna we een plekje wisten te bemachtigen in de jachthaven. Na een flinke scheut koffie, de nodige krentenbollen en wafels was het herenteam (met 3 dames) en invaller Ernst vanuit Noord Holland, die de nodige peuken had weg gestoomd, gereed voor de wedstrijd.

Net na 14:00 uur klonk het startschot, en spatjezuiver gingen de heren en dames en stoomlocomotief Ernst ervan door. We begonnen in een zonnetje, en op een buienradar hadden we gezien dat het een beetje kon gaan miezeren. Niets was minder waar, na enkele minuten brak de hemel open en waren we binnen no time natter dan nat. Onder leiding van onze ferme stuurvrouw hebben we stevig doorgebikkeld.

Na vanuit de jachthaven eerst een rondje van 8 kilometer buitenom de ringvaart te hebben geploeterd en een jongeman moesten waarschuwen zijn leuter binnenboord te houden, kwamen we terug voorbij het startpunt, en konden we ons richten op de aankomst 4 kilometer verderop en gingen we richting de Korenlei.

Het laatste stukje kwamen we nog wat vletten met ontblote bovenlijven tegen waar onze meiden tegen bestand waren. Ondanks dat uitzicht wisten we een tweede plaats te bemachtigen en stonden we rond 17:30 op het podium een klein feestje te vieren.

Nadat de uitslagen bekend waren gemaakt zijn we onder begeleiding van een drukbezet sleepbootje met Nederlandstalige muziek op de achtergrond terug naar de Jachthaven gebracht, waar ons een heerlijke stoverij met appelmoes en friet stond te wachten.

Al met al een zeer geslaagde dag met een mooi resultaat!