Welkom bij

Watersportvereniging Willemstad

Nieuws van de vereniging

Bij Watersportvereniging Willemstad wordt er vaak iets georganiseerd en vinden er gedurende het hele jaar veel activiteiten plaats. Zo zijn er elk jaar terugkerende activiteiten zoals de Bastion bokaal en de maandelijkse borrels in hetclubgebouw ‘De Campagne’. Een overzicht van de activiteiten vind je op de activiteiten pagina. Aankondigingen en nieuwsberichten met betrekking tot de watersportvereniging vind je hieronder. Eerder verschenen nieuwsberichten kun je terugvinden in het nieuwsarchief.

Vuurtorenrace – 25 mei 2024

Vuurtorenrace – 25 mei 2024

Vroeg uit de veren. Vroeg ging de wedstrijdploeg op pad naar Urk, waar we heel erg goed werden ontvangen, door de organisatie, gekleed in het streepje van Urk. De mensen bij de kraan waren zeer behendig in het te water laten van de sloepen. Zo snel dat de volgende...

Lees meer
Koningsdag 2024

Koningsdag 2024

Het Koningsdagweekend komt eraan. Koningsnacht is er het traditionele feest in de tent en op Koningsdag is er een uitgebreid programma met de Dropspot special als uitsmijter.De leden van de vereniging zijn van harte uitgenodigd mee te feesten.De watersportvereniging...

Lees meer
Inschrijven Hemels varen

Inschrijven Hemels varen

9 mei t/m 12 mei Watersport Vereniging Willemstad organiseert wederom voor haar leden een zeil-/vaarweekend over onze oh zo mooie Zeeuwse wateren. Een lang weekend waar gezelligheid centraal staat en waarbij we de mogelijkheid hebben om elkaar ’s avonds op te zoeken...

Lees meer
Jeugdzeilen bij WSV Willemstad

Jeugdzeilen

Elke woensdag en vrijdagavond wordt de haven opgefleurd door optimisten, splashes lasers en andere jeugdboten. De Willemstadse jeugd gaat dan het water op. Zij krijgen begeleiding van vrijwillige instructeurs.

Sloeproeien

Sloeproeien groeit de laatste jaren enorm aan populariteit. Niet gek, want het is een hele toegankelijke en leuke sport op en om het water. Sloeproeien is een duursport, geschikt voor iedereen; jong en oud, man en vrouw.

sailabillity bij WSV Willemstad

Sailability

Watersportvereniging Willemstad wil zeilen en plezier op het water voor iedereen mogelijk maken! Ook mensen met een beperking zijn van harte welkom om kennis te maken met de zeilsport. Zeilen is de perfecte watersportbeleving.

De Campagne

Watersportvereniging Willemstad heeft de beschikking over een mooi clubgebouw ‘De Campagne’. Hierin vinden bijna wekelijks leuke activiteiten plaats die door de WSV of door anderen worden georganiseerd. 

Welkom bij Watersportvereniging Willemstad

Willemstad vormt met haar jachthavens de unieke poort naar de voormalige zeearmen het Hollandsch Diep, het Haringvliet, alsmede de Zeeuwse wateren. In dit prachtige gebied kunt u met uw zeil- of motorboot volop genieten van het water, de natuur en de omliggende karakteristieke havens. In deze omgeving ontplooit de Watersportvereniging Willemstad haar activiteiten.

Vanaf de oprichting in 1967 is de vereniging actief betrokken bij het watersportgebeuren in de regio.
De vereniging telt ca. 160 leden en jeugdleden die voor het merendeel een ligplaats hebben in de jachthavens van Willemstad.

Diverse activiteiten

De activiteiten van de vereniging zijn onder meer het organiseren van zeilwedstrijden en optimistencursussen in de maanden mei en juni. Verder wordt er ook jaarlijks een gemeenschappelijke vaartocht in het hemelvaartsweekend georganiseerd en een gezellige barbeque in het najaar. Ook natuurlijk niet te vergeten de onderlinge zeilwedstrijd om de Bastion-bokaal.

In de wintermaanden worden bij voldoende belangstelling cursussen op het gebied van watersport georganiseerd. In het vroege voorjaar staat een excursie op het programma naar bij voorkeur een nautisch evenement. Op informele wijze worden met een hapje en een drankje de opening en sluiting van het vaarseizoen gevierd.

Door het lidmaatschap van de vereniging bent u tevens lid van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond- KNWV en kunt u gebruik maken van de door haar geboden faciliteiten. Hierdoor wordt u tevens de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan nationale en internationale zeilwedstrijden. Onder auspiciën van het KNWV is de Watersportvereniging Willemstad mede-organisator van de Haringvlietwedstrijden en het Deltaweekend.

 

Als u zich door dit verhaal aangesproken voelt,
bent u van harte ‘welcome on board’!

Jachthaven ‘De Batterij’

Moderne haven op historische locatie

Sinds het voorjaar van 2006 heeft Willemstad, gelegen aan het Hollands Diep, er een nieuwe haven bij. Als onderdeel van het project havenfront Willemstad is er een luxe jachthaven met allure gerealiseerd.

Op steenworp afstand van de sfeervolle vesting Willemstad zijn 215 ruime ligplaatsen ingericht. Jachthaven De Batterij voldoet dankzij het hoge voorzieningenniveau ruimschoots aan de wensen van de moderne watersporter.

Op de Westbeer ten zuiden van de haven is middels een trap op de vestingmuur een korte verbindingsroute tussen jachthaven en vesting gerealiseerd.

Ook passanten zijn van harte welkom in de gezellige jachthaven.

Stadshaven Willemstad

Stadshaven Willemstad ligt met ruim 300 ligplaatsen naast en in de vesting van Willemstad.

Nabij de markante vuurtoren aan het Hollands Diep staat het multifunctionele verenigingsgebouw. Vanaf een gezellig terras op het havenhoofd is het heerlijk genieten van alle bedrijvigheid op het water.

Voorzieningen

 • Goed beschutte haven op historische locatie
 • Servicegericht familiebedrijf
 • Restaurants, winkels en sfeervolle vesting op loopafstand
 • Gezellig havenkantoor
 • Brede hardhouten steigers van hoge kwaliteit
 • Ruime boxen voorzien van boxpalen
 • Fraaie opgang naar steigers via een elektronisch beveiligde toegangsbrug
 • Camera toezicht en beveiligde toegangen
 • Iedere box een eigen stroomaansluiting
 • Voldoende wateraansluitingen en verlichting op de steigers
 • Gratis WiFi netwerk van goede kwaliteit
 • Vuil- en bilgewaterafzuiginstallatie
 • Openbare parkeergelegenheid grenzend aan de haven
 • Goed geoutilleerde milieustraat
 • Luxe sanitairgebouw met wasmachine en droger
 • AED aanwezig
 • Een jachtservice en onderhoudsdienst in de haven
 • Bunkerstation en uitgebreide watersportwinkel nabij de haven
 • Laadpaal elektrische auto’s op P-plaats
 • Pin automaat op P-plaats
 • Gezellige watersportvereniging aanwezig

Adres informatie

Jachthaven De Batterij
Gelegen aan het Hollandsdiep bij Willemstad
Lantaarndijk 6
4797 SP Willemstad
Tel 0168 476 595
Fax 0168 471 867
info@jachthavenwillemstad.nl
VHF 31
Stadshaven Willemstad

Direct gelegen aan het historische centrum
Bezoekadres: Havenkantoor Stadshaven
Melden via intercom bij de poort of bellen met 0168 472 576
Postadres: Lantaarndijk 6
4797 SP Willemstad
info@jachthavenwillemstad.nl
VHF 31