Sloeproeien


Welkom bij het sloeproeien in Willemstad! 
Hoe het allemaal begon: Sinds eind 2016 wordt via een initiatief van Hart voor Willemstad (HvW) met de Kuikensloep van Samskip op het Hollandsche Diep geroeid. Het roeien is sinds die tijd met veel enthousiasme opgepakt door een aantal ervaren en nieuwe watersporters in Willemstad. Dit sloeproeien is sinds 24 mei 2017 toegetreden als een nieuwe officiële activiteit van de Watersport Vereniging Willemstad. De watersportvereniging heeft de roeisloep gekocht.

Het initiatief heeft intussen een actieve groep van circa 25 enthousiaste leden opgeleverd. Op zaterdag, zondag en zolang het ’s-avonds licht genoeg is, wordt ook op doordeweekse avonden in wisselende groepssamenstellingen, geroeid met de sloep. We varen met veel plezier op het Hollands Diep en Haringvliet, waarbij Numansdorp, Noordschans, Tiengemeten en de Hitterse Kade worden bezocht. Ook varen we weleens door de sluizen het volkerak op naar plekjes zoals Ooltgensplaat . Op de locaties die we bezoeken wordt meestal even iets gedronken voordat we de tocht naar huis weer aanvaarden.


Roei commando’s:
Zijn nodig om goed te kunnen manoevreren, starten, goede slag te roeien etc. Meer info commando 

Meer info:
Als je meer over sloeproeien wil weten kan je op de volgende websites meer informatie vinden: Sloeproeien

 

Wil je graag een keer meedoen?
We vinden het heel leuk als je mee komt doen. Om er achter te komen of jij het ook leuk vindt kan je voor proef meeroeien. Je kan hiervoor contact opnemen met de sloeproeicommissie via het volgende email adres: sloeproeien@wvwillemstad.nl

Als je na een paar keer meeroeien graag wil blijven roeien dan vinden we het fijn om je welkom te heten als lid van de watersportvereniging (en daarbij graag aangeven dat je wil gaan sloeproeien). De kosten voor lidmaatschap van het eerste lid zijn jaarlijks € 85,-.
Een extra of 2de gezinslid kost vervolgens €26,- per jaar. Daarnaast wordt aan de roeiers een jaarlijkse extra bijdrage van €40,- gevraagd voor het gebruik van de sloep onderhoud, verzekering, etcetra.

De trainingen worden ingepland via WIEDOETMEE.nl. Via email kan je aangeven of je mee wil roeien. De informatie over de trainingen gaan via de whatsappgroep: de Willemsvaarder

 

Wedstrijden:
Naast het recreatieve roeien wordt er ook door een aantal roeiers getraind om mee te doen aan sloeproeiwedstrijden. Jaarlijks zal ingeschreven worden op een aantal wedstrijden.

Spelregel invulling wedstrijdploeg(en): Om iedereen de mogelijkheid te geven deel te nemen aan roeiwedstrijden en dit zo eerlijk mogelijk te doen zal de volgende spelregel gehanteerd worden:

Indien er te veel deelnemers zijn zullen de roeiers van de voorgaande wedstrijd als eerste afvallen. Mochten er dan nog steeds te veel deelnemers zijn zal er een loting plaatsvinden. Alle leden die de boot missen krijgen bij de volgende wedstrijd eerste recht deel te nemen.
Bij weer een volgende wedstrijd kan weer iedereen zich opgeven. De personen die door loting van voorgaande wedstrijd afvielen worden als eerste geplaatst, dan pas de anderen die zich hebben opgegeven. Zijn er daarna teveel deelnemers, vallen de roeiers van de voorgaande wedstrijd af. Blijven er dan nog te veel deelnemers over, gaan we loten en geldt weer dat de mensen die door de loting afvallen, eerste deelnamerecht hebben bij de volgende wedstrijd. Enzovoort…

De Commissie Sloeproeien :
Binnen de watersportvereniging is een commissie sloeproeien ingesteld die de belangen van de roeiers vertegenwoordigd en verantwoordelijk is voor de exploitatie van de sloep. Er wordt door deze commissie een reglement opgesteld dat het veilig en verantwoord gebruik van de sloep regelt.


Sloeproeicommissie:

= Jitteke Spanjaard
= Marije de Wit
= Jan Rietberg
= Martin Bijkerk
= Peter Lammens
= Jean Paul v. Seccelen
= Carla Thijssen

 

 

 

Technische gegevens sloep “WILLEMSVAARDER” 

Bouwjaar 2012-2013
Materiaal Polyester
Oorsprong bouw Q-Boat
Aantal roeiers    8
Lengte waterlijn 8.13 m
Breedte             2.25 m
Hoogte              0.80 m
Gewicht             520 kg

YouTube “Sloeproeien 2017 Willemstad”