Sloeproeien


 

Welkom bij het Sloeproeien Introductie Roeien, Introducees

Wat leuk dat je via de website van de watersportvereniging Willemstad het sloeproeien hebt gevonden! Heb je ons al eens zien roeien? Of heb je over onze activiteiten gelezen in het Sterretje? Als jouw interesse verder reikt dan alleen kijken op de website, dan nodigen we je hierbij uit om een keer met ons mee te roeien. Je kunt dan ervaren hoe leuk het is om buiten op het water je spieren te laten werken en daarbij te genieten van de omgeving.

 

 

Hoe het allemaal begon:
Sinds eind 2016 wordt via een initiatief van Hart voor Willemstad (HvW) met de Kuikensloep van Samskip op het Hollandsche Diep geroeid. Het roeien is sinds die tijd met veel enthousiasme opgepakt door een aantal ervaren en nieuwe watersporters in Willemstad. Dit sloeproeien is sinds 24 mei 2017 toegetreden als een nieuwe officiële activiteit van de Watersport Vereniging Willemstad. De watersportvereniging heeft de roeisloep gekocht.

Het initiatief heeft intussen een actieve groep van circa 25 enthousiaste leden opgeleverd. Op zaterdag, zondag en zolang het ’s-avonds licht genoeg is, wordt ook op doordeweekse avonden in wisselende groepssamenstellingen, geroeid met de sloep. We varen met veel plezier op het Hollands Diep en Haringvliet, waarbij Numansdorp, Noordschans, Tiengemeten en de Hitterse Kade worden bezocht. Ook varen we weleens door de sluizen het volkerak op naar plekjes zoals Ooltgensplaat . Op de locaties die we bezoeken wordt meestal even iets gedronken voordat we de tocht naar huis weer aanvaarden.


Roei commando’s:
Zijn nodig om goed te kunnen manoevreren, starten, goede slag te roeien etc. Meer info commando 

Meer info:
Als je meer over sloeproeien wil weten kan je op de volgende websites meer informatie vinden: Sloeproeien

 

De Commissie Sloeproeien :
Binnen de watersportvereniging is een commissie sloeproeien ingesteld die de belangen van de roeiers vertegenwoordigd en verantwoordelijk is voor de exploitatie van de sloep. Er wordt door deze commissie een reglement opgesteld dat het veilig en verantwoord gebruik van de sloep regelt.

Sloeproeicommissie

= Jitteke Spanjaard
= Marije de Wit
= Jan Rietberg
= Martin Bijkerk
= Peter Lammens
= Jean Paul v. Seccelen
= Carla Thijssen
= Daan Rietberg
= Caesar Luikenaar
= Jan Mens

 

Technische gegevens sloep “WILLEMSVAARDER” 

Bouwjaar 2012-2013
Materiaal Polyester
Oorsprong bouw Q-Boat
Aantal roeiers    8
Lengte waterlijn 8.13 m
Breedte             2.25 m
Hoogte              0.80 m
Gewicht             520 kg