Sloeproeien


Welkom bij het Sloeproeien Introductie Roeien, Introducees

Wat leuk dat je via de website van de watersportvereniging Willemstad het sloeproeien hebt gevonden! Heb je ons al eens zien roeien? Als jouw interesse verder reikt dan alleen kijken op de website, dan nodigen we je hierbij uit om een keer met ons mee te roeien. Je kunt dan ervaren hoe leuk het is om buiten op het water je spieren te laten werken en daarbij te genieten van de omgeving.

Hoe het allemaal begon:
Sinds eind 2016 wordt via een initiatief van Hart voor Willemstad (HvW) met de Kuikensloep van Samskip op het Hollandsche Diep geroeid. Het roeien is sinds die tijd met veel enthousiasme opgepakt door een aantal ervaren en nieuwe watersporters in Willemstad. Sloeproeien is sinds mei 2017 een nieuwe officiële activiteit van de Watersport Vereniging Willemstad met een eigen commissie.

Het initiatief heeft intussen een actieve groep van circa 25 enthousiaste leden opgeleverd. Op zaterdag, zondag en zolang het ’s-avonds licht genoeg is, wordt ook op doordeweekse avonden in wisselende groepssamenstellingen, geroeid met de sloep. We varen met veel plezier op het Hollands Diep en Haringvliet, waarbij Numansdorp, Noordschans, Tiengemeten en de Hitserse Kade worden bezocht. Ook varen we weleens door de sluizen het Volkerak op naar plekjes zoals Ooltgensplaat . Op de locaties die we bezoeken wordt meestal even iets gedronken voordat we de tocht naar huis weer aanvaarden.


Roeicommando’s:
Zijn nodig om goed te kunnen manoeuvreren, starten, goede slag te roeien etc. Meer info 

Meer info:
Als je meer over sloeproeien wil weten kan je op de volgende websites meer informatie vinden: Sloeproeien

De Commissie Sloeproeien :
Binnen de watersportvereniging is een commissie sloeproeien ingesteld die de belangen van de roeiers vertegenwoordigd en verantwoordelijk is voor de exploitatie van de sloep. Er is door deze commissie een reglement opgesteld dat het veilig en verantwoord gebruik van de sloep regelt.

Sloeproeicommissie

= Jitteke Spanjaard
= Marije de Wit
= Jan Rietberg
= Judith Timmers
= Peter Lammens
= Jean Paul v. Seccelen
= Carla Thijssen
= Daan Rietberg
= Caesar Luikenaar
= Jan Mens

Technische gegevens sloep “WILLEMSVAARDER” Voorbeeld van afbeelding

Bouwjaar 2012-2013
Materiaal Polyester
Oorsprong bouw Q-Boat
Aantal roeiers    8
Lengte waterlijn 8.13 m
Breedte             2.25 m
Hoogte              0.80 m
Gewicht             520 kg

Technische gegevens sloep “RUIGE HILDE” Image

Bouwjaar 2019
Materiaal Polyester
Oorsprong bouw Delphine
Aantal roeiers    6
Lengte waterlijn 7.20 m
Breedte             2.00 m
Gewicht             450 kg

Ontwerp: Kees Kuiken