Vereniging


WELKOM BIJ : W.V.WILLEMSTAD

Willemstad vormt met haar jachthavens de unieke poort naar de voormalige zeearmen het Hollandsch Diep, het Haringvliet, alsmede de Zeeuwse wateren.
In dit prachtige gebied kunt u met uw zeil- of motorboot volop genieten van het water, de natuur en de omliggende karakteristieke havens. In deze omgeving ontplooit de Watersportvereniging Willemstad haar activiteiten.
Sedert haar oprichting in 1967 is de vereniging actief betrokken bij het watersportgebeuren in de regio.
De vereniging telt ca. 160 leden en jeugdleden die voor het merendeel een ligplaats hebben in de jachthaven van Willemstad.
De activiteiten van de vereniging omvatten onder meer het organiseren van zeilwedstrijden en optimistencursussen in de maanden mei en juni. Verder wordt er ook elk jaar de jaarlijkse gemeenschappelijke vaartocht in een weekend georganiseerd en een gezellige barbeque. Ook natuurlijk niet te vergeten de onderlinge zeilwedstrijd om de Bastion-bokaal.
In de wintermaanden worden bij voldoende belangstelling cursussen op het gebied van watersport georganiseerd.
In het vroege voorjaar staat een excursie op het programma naar bij voorkeur een nautisch evenement.
Op informele wijze worden met een hapje en een drankje de opening en sluiting van het vaarseizoen gevierd.
Door het lidmaatschap van de vereniging bent u tevens lid van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond- KNWV en kunt u gebruik maken van de door haar geboden faciliteiten. Hierdoor wordt u tevens de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan nationale en internationale zeilwedstrijden. Onder auspicien van het KNWV is de Watersportvereniging Willemstad mede-organisator van de Haringvlietwedstrijden en de Deltaweek.
Als u zich door dit verhaal aangesproken voelt, bent u van harte welkom bij ons aan boord !