De Willemsvaarders


Wat leuk dat je ons gevonden hebt!
Wij zijn de sloeproeiafdeling van Watersportvereniging Willemstad: de Willemsvaarders. Sloeproeien groeit de laatste jaren enorm aan populariteit. Niet gek, want het is een hele toegankelijke en leuke sport. Sloeproeien is een duursport, geschikt voor iedereen; jong en oud, man en vrouw. En vooral voor iedereen die ervan houdt om in de buitenlucht samen sportief aan de slag te zijn. Het is heerlijk om op het water te zijn en de wind, zon en soms regen op je gezicht te voelen. Bij het roeien gebruik je niet alleen je armen, ook de spieren van schouders, rug, billen en benen worden volop ingezet; een fullbody workout dus!

Hoe het allemaal begon
In december 2016 werd vanuit Hart voor Willemstad (HvW) het initiatief genomen om de Kuikensloep van Samskip naar Willemstad te halen. Een kleine oproep in het lokale krantje De Ster leidde tot een paar vol bezette roeiclinics. Het roeien is sinds die tijd door velen met enthousiasme opgepakt. Sinds mei 2017 is het sloeproeien een nieuwe activiteit van de Watersportvereniging Willemstad geworden. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een gemĂȘleerd gezelschap van ruim 50 personen.

Onze vloot

Achter de Ruige Hilde, een Delphine voor 6 roeiers gesponsord door Van Bellen Colour en voor de Willemsvaarder, een Kuikensloep voor 8 roeiers gesponsord door CldN.