Lichtjestocht door de grachten van Amsterdam

Op zaterdag 23 maart organiseert Watersport Vereninging Willemstad weer de Open Sloepdag..

Misschien dacht je er al een tijdje over na om te gaan sloeproeien, wil je het graag eens een keer gedaan hebben of ben je benieuwd naar wie die “Willemsvaarders” nou eigenlijk zijn. Het maakt niet uit wat je beweegreden is en of je fit bent of (nog) niet; iedereen is uitgenodigd om tijdens onze Open Sloepdag langs te komen en in één van onze mooie sloepen te stappen.

Enorm populair

Sloeproeien groeit de laatste jaren enorm aan populariteit. Niet gek, want het is een hele toegankelijke en leuke sport. Sloeproeien is een duursport, geschikt voor iedereen; jong en oud, man en vrouw. En vooral voor iedereen die ervan houdt om in de buitenlucht samen sportief aan de slag te zijn. Het is heerlijk om op het water te zijn en de wind, zon en soms regen op je gezicht te voelen. Bij het sloeproeien gebruik je niet alleen je armen, ook de spieren van schouders, rug, billen en benen worden volop ingezet; een fullbody workout dus!

De Willemsvaarders

De Willemsvaarders bestaan nu bijna 7 jaar en zijn inmiddels een heel gemêleerd gezelschap van ruim 60 roeiers en roeisters. Iedere week varen we 4 tot 6 keer uit. De roeitochten variëren van stevige wedstrijdtrainingen voor de fanatiekelingen tot wat rustiger tochtjes voor de recreatieve roeiers. En omdat er zoveel afvaarten over de hele week verspreid zijn, is er voor iedereen altijd een moment dat je kunt mee roeien.

Wedstrijden

Van april tot en met november doen we mee aan roeiwedstrijden door het hele land. Tijdens het waterweekend organiseren we onze eigen sloeproeiwedstrijd, de Slag om Willemstad. Ieder jaar gaat de sloep het water uit voor onderhoud, dat we zelf uitvoeren en wordt afgesloten met de gezellige Klussers-BBQ. We maken ook roeitochten op ander water, bijvoorbeeld in de Biesbosch, of in andere sloepen van bevriende verenigingen, bijvoorbeeld de Lichtjestocht over de Amsterdamse grachten. En de avonturen die we tijdens al deze activiteiten beleven moeten natuurlijk regelmatig besproken worden tijdens de maandelijkse verenigingsborrel in ons mooie verenigingsgebouw De Campagne.

Met deze diversiteit aan activiteiten en bezigheden past het sloeproeien eigenlijk bij iedereen!  Kom op zaterdag 23 maart tussen 10.00 en 14.00 uur naar onze Open Sloepdag. We ontvangen je graag met koffie of thee in ons verenigingsgebouw De Campagne aan Lantaarndijk 6.

Roeitocht op het Haringvliet

De dames is actie tijdens “De Slag om Willemstad”