27 september 2020 : Bastion Bokaal


Zeilwedstrijd Bastion Bokaal op zondag 27 september

Schrijf u in door te mailen naar  : wedstrijd@wvwillemstad.nl

Download inschrijfformulier hier : Bastionbokaal2020(pdf)

Na de succesvolle introductie vorig jaren van de “Pursuit” versie  zal de prestigieuze jaarlijkse zeilwedstrijd om de ‘Bastionbokaal’ evenals in 2019 ook dit jaar zeer waarschijnlijk weer in deze stijl georganiseerd worden!

De wedstrijd is zowel bedoeld voor hen die meer recreatief varen als voor de zeilers met duidelijke wedstrijd ervaring. Voor die eerste groep is het een uitgelezen kans om de kick te ervaren van een echte wedstrijd. Zoals de organisatie het zelf benoemd: ‘Voel de kick van het, boord aan boord, zeilen om het hardst. Een sensatie die het ware zeilershart sneller doet kloppen’. Dit zullen ook de tweede groep meer gelouterde wedstrijdzeilers beamen.

Het wedstrijdreglement en de baanindeling worden eenvoudig gehouden om het voor deze groep nieuwe talenten aantrekkelijk te maken. Iedereen kan zich daarmee vooral concentreren op de snelheid van de boot en de positie ten opzichte van anderen. Door de “Pursuit” opzet vervalt de stress van een massa-start; iedereen krijgt een individuele starttijd toegewezen. Maar de positie op het water ten tijde van de finish is ook de plaats in de eindklassement. Dit brengt extra uitdaging voor de bemanningen en deelnemers, en is een leuk spektakel voor de toeschouwers op de kant; degene die voorop vaart is letterlijk de leider!

Na de strijd op het water volgt de prijsuitreiking vanwege de Corona regels (1.5m) plaats voor het clubgebouw ‘de Campagne’ . Inschrijving staat open voor alle ligplaatshouders in één van de havens van Willemstad, alsmede voor alle leden van de WV Willemstad.

Download inschrijfformulier hier : Bastionbokaal2020(pdf)