Bastion Bokaal 13 sept 2020


Zeilwedstrijd Bastion Bokaal 

Na de succesvolle introductie vorig jaar van de “Pursuit” versie tijdens het verenigingsjubileum in 2017, zal de prestigieuze jaarlijkse zeilwedstrijd om de ‘Bastionbokaal’ ook dit jaar weer in deze stijl georganiseerd worden!

De wedstrijd is zowel bedoeld voor hen die meer recreatief varen als voor de zeilers met duidelijke wedstrijd ervaring. Voor die eerste groep is het een uitgelezen kans om de kick te ervaren van een echte wedstrijd. Zoals de organisatie het zelf benoemd: ‘Voel de kick van het, boord aan boord, zeilen om het hardst. Een sensatie die het ware zeilershart sneller doet kloppen’. Dit zullen ook de tweede groep meer gelouterde wedstrijdzeilers beamen.

Het wedstrijdreglement en de baanindeling worden eenvoudig gehouden om het voor deze groep nieuwe talenten aantrekkelijk te maken. Iedereen kan zich daarmee vooral concentreren op de snelheid van de boot en de positie ten opzichte van anderen. Door de “Pursuit” opzet vervalt de stress van een massa-start; iedereen krijgt een individuele starttijd toegewezen. Maar de positie op het water ten tijde van de finish is ook de plaats in de eindklassement. Dit brengt extra uitdaging voor de bemanningen en deelnemers, en is een leuk spektakel voor de toeschouwers op de kant; degene die voorop vaart is letterlijk de leider!

Bastion-Bokaal-1

Na de strijd op het water volgt de prijsuitreiking met een borrel en een hapje in clubgebouw ‘de Campagne’ ; hier volop gelegenheid om in een gezellige en ontspannen sfeer wederzijds ervaringen te delen.

Inschrijving staat open voor alle ligplaatshouders in één van de havens van Willemstad, alsmede voor alle leden van de WV Willemstad. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar op de beide Willemstadse havens, maar zijn ook te downloaden : Inschrijfformulier BB2019 bastion-bokaal-2

Wedstrijdcommissie w.v. Willemstad