Kennismaken, Trainen & Wedstrijden


Wil je graag een keer meedoen?
We vinden het heel leuk als je mee komt doen. Om er achter te komen of jij het ook leuk vindt kan je voor proef meeroeien. Je kan hiervoor contact opnemen met de sloeproeicommissie via het volgende email adres: sloeproeien@wvwillemstad.nl

Sloeproeien kan binnen onze vereniging op allerlei niveaus. 
Recreatief        : Zo vaak of weinig als je wilt omdat het leuk en gezellig is.
Sportief           : Regelmatig roeien voor een goede conditie.
Of competitief : Veel roeien in de sloep, werken aan techniek, kracht, conditie en teamspirit om deel te nemen aan wedstrijden. Kies wat bij je past en waar je blij van wordt! Het mooie is dat ervaren, minder ervaren, sterke en minder sterke roeiers samen in de sloep kunnen roeien.

De standaard dagen en tijdstippen waarop wordt geroeid en getraind:
In de avonden wordt meestal 1 a 1,5 uur geroeid.
In de weekenden zijn de tochten iets langer, 2 tot 3 uur waarbij dan meestal tussendoor op een locatie (bijvoorbeeld Noordschans, Tiengemeten, De Hitserse Kade wordt gepauzeerd.
Soms varen we ook wat verder (Den Bommel, Strijensas of richting Volkerak). Inmiddels hebben we een tweede sloep, de Ruige Hilde, hierdoor kunnen we soms ook met twee sloepen naar buiten.

Op de volgend tijdstippen wordt er geroeid:

Ochtenden:

maandag, woensdag, zaterdag en zondag 9:00 uur.

Avonden:

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 20:00 uur

(vrijdagen regelmatig gevolgd door een borrel in het verenigingsgebouw)

Wedstrijden:
Naast het recreatieve roeien wordt er ook door een aantal roeiers getraind om mee te doen aan sloeproeiwedstrijden. Jaarlijks zal ingeschreven worden op een aantal wedstrijden. Spelregel invulling wedstrijdploeg(en): Om iedereen de mogelijkheid te geven deel te nemen aan roeiwedstrijden en dit zo eerlijk mogelijk te doen zal de volgende spelregel gehanteerd worden:

Indien er te veel deelnemers zijn zullen de roeiers van de voorgaande wedstrijd als eerste afvallen. Mochten er dan nog steeds te veel deelnemers zijn zal er een loting plaatsvinden. Alle leden die de boot missen krijgen bij de volgende wedstrijd eerste recht deel te nemen.
Bij weer een volgende wedstrijd kan weer iedereen zich opgeven. De personen die door loting van voorgaande wedstrijd afvielen worden als eerste geplaatst, dan pas de anderen die zich hebben opgegeven. Zijn er daarna teveel deelnemers, vallen de roeiers van de voorgaande wedstrijd af. Blijven er dan nog te veel deelnemers over, gaan we loten en geldt weer dat de mensen die door de loting afvallen, eerste deelnamerecht hebben bij de volgende wedstrijd. Enzovoort…

Jaarlijkse Wedstrijd georganiseerd door de Willemsvaarders : Slag om Willemstad

De algemene Wedstrijdagenda Nederland vind u hier           : Kalender Sloeproeien Nederland

De “WieDoetMee” App
De bemanning voor wedstrijden & trainingen worden ingepland op “wiedoetmee” app. Via deze app krijgt iedereen emails met uitnodigingen om mee te doen. Wil je meedoen dan zet je jezelf op ja. We kunnen met 10 personen in de sloep (8 roeiplaatsen) en wisselen dan onderweg met de persoon in de punt en de stuurman zodat iedereen tijdens de roeitocht aan de riemen heeft gezeten. Als er al 10 personen op “ja” staan aarzel dan niet om jezelf toch op ja te zetten. Het komt regelmatig voor dat iemand afvalt, dus dan kun je alsnog mee. Naast de “wiedoetmee” app is ook een whatsapp groep aangemaakt. Via deze groep communiceren we last minute info over deelname. In deze whatsapp groep worden ook foto’s, filmpjes en uitnodigingen voor roeiersborrels enzovoorts gedeeld. De bedoeling is om alleen informatie te delen die over het roeien gaat. De trainingen worden ingepland via WIEDOETMEE.nl. Via email kan je je hier aanmelden en aangeven of je mee wil roeien.